ASMARADANA PULANG ASMARA

Standar

……….Karipta dening Tomy Arjunanto


Nganyut ndriya ndudut ati,
Kwasa ngimpun rahsa mulya.
Tuhu lam-lamen katreme,
Nyawiji kang dadi sedya.
Mbabar gatining wacana,
Tetimbangan tresna tuhu,
Jimat tulus panarima.

Nimas pepujaning ati,
Salira wewangi ganda.
Rinuket sajroning jinem,
Tan nedya ginggang sakrikma.
Krya sesotya sun pepuja,
Sang mustikaning pandulu,
Sulistya endahing warna.

Tresnaku sundul wiyati,
Tumuwuh jroning prasaja,
Sumedya andum ing paweh,
Daya kamulyaning gesang.
Tinerak alun asmara,
Mbangun turut atut runtut,
Cumbana sigaran nyawa.

8 responses »

  1. Inggih kakang mas Arjunå,

    Ngaturaken agunging raos panuwun ingkang tanpå upami…
    Geter-Wuyung panjenengan sampun kawulå raos’aken, kakang mas…

    ttd
    nimaspakis(=sikapsamin)

    • BAGONG nylemong :

      “He he he…
      Iki mesthi ndoro Arjunå…girab-girab kamigilanen bareng pirså ‘nimaspakis’ jebhul’é sikapsamin.
      Ning anu kang Samin, sampean ngarang ‘nimaspakis’ kok yo kebeneran pas karo sikapsamin, kuwi kesurupan såpå?”
      Samin : “Aku yo bingung kok GONG. lha kok ndilalah pas, yå. Mungkin kerawuhan Ken Arok.
      Kowé ngerti to GONG, kecamatan Pakis kidul Singosari, petilasan Kerajaan-Singhasari yg terkenal itu lho.
      Tokoh2 yg terkenal a.l. Ken-Arok pendiri Singhasari dan Ken-Dedes putri cantik-jelita yg jadi rebutan Ken-Arok dan Tunggul Ametung.
      Kalau diBalairung(Singhasari), panggilan resmi/protokoler…Ken-Dedes, tapi begitu masuk Ruang-Peraduan, panggilannya Nimas-Pakis(pakaian’é isis). Nha sampai sekarang, ruang-peraduan tsb dinamai Pakis.
      Ngono ceritané GONG. Mudheng ora? Lho GONG, BAGONG. whuah pancen kelakuan’é ora owah.Uuaassseeemmm…”

      BAGONG : zzz…krr…zzz…krr

    • diyu harus dimuliakan
      harus diterima apa adanya
      sebagai bagian dari diri kita yang tak terpisahkan karena memberi kakuatan & daya hidup
      maka mari rayakan…kita pulang asmara

  2. Nadyan lagi ketemben aku ketemu
    Nimas Pakis uwis pulih
    kembang kang ilang wus kepanggih
    nadyan akeh kembang kang arum gandane Duh Nimas Pakis
    ora ana kang tak anggep dadi mustika
    …..
    prasaja wae Nimas, sliramu mundhut apa?

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s